Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ο ρόλος της τηλεόρασης στη ζωή μας


Τα τελευταία χρόνια η τηλεόραση έχει μπει στη ζωή μας και ιδιαίτερα στη ζωή των παιδιών. Πολλά από αυτά ονειρεύονται στο μέλλον να σταδιοδρομήσουν στο χώρο της , όπου προβάλλονται εθνικά, θρησκευτικά και άλλα πρότυπα όχι πάντα θετικά.


Έρευνες έχουν δείξει ότι λόγω της τηλεόρασης μαθητές έχουν χαμηλές επιδόσεις στο σχολείο ενώ έχουν υποκαταστήσει δραστηριότητες όπως ο αθλητισμός ή η ανάγνωση βιβλίων με την παρακολούθησή της. Ακόμα έχει μειωθεί η επικοινωνία με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας τους. Υπάρχει ανεπάρκεια στα  εκπαιδευτικά προγράμματα , οι εκπομπές ασχολούνται με ανούσια  θέματα που προβάλλονται ως σημαντικά , ενώ τα στοιχεία που παρουσιάζονται ακόμα και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων είναι αλλοιωμένα ή αποκρύπτεται μέρος της αλήθειας.

 Όμως δεν υπάρχουν μόνο αρνητικά στην τηλεόραση. Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα της είναι η άμεση αντίληψη των γεγονότων τα οποία μεταδίδονται από τη μια άκρη της γης στην άλλη την ίδια στιγμή ενώ συνδυάζοντας εικόνα και ήχο μας δίνει την αίσθηση ότι ζούμε από κοντά τα γεγονότα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου